Caravans/campers

Onderhoudsbeurt caravans

Vakgarage Wegman is lid van de BOVAG, afdeling Camper en Caravan, en afdeling Aanhangers. Hiermee bieden wij u de garantie voor perfect onderhoud zoals het hoort. Er zijn caravan en camper eigenaren die denken dat onderhoud geen noodzaak is, omdat de caravan voornamelijk stil staat. Maar ook hier geldt; stilstand is achteruitgang!

Hierdoor kunnen onnodig hoge reparatiekosten ontstaan. Uitgedroogde banden, versleten schokdempers, wiellagerspeling en niet te vergeten slecht werkende remmen. Al deze mankementen kunnen het einde betekenen van uw welverdiende vakantie. Onderhoud is noodzakelijk, en is het begin van een onbezorgde reis met uw caravan of camper.

Wij adviseren dan ook om uw caravan minimaal eens per twee jaar een onderhoudsbeurt te laten geven. Daarnaast is het verstandig om elk jaar voordat u op vakantie gaat uw caravan van te goed te (laten) controleren. Een goede onderhoudsbeurt voor uw caravan is een BOVAG-onderhoudsbeurt.

De BOVAG onderhoudsbeurt vormt een complete controle van de caravan. Ook wordt alles gesmeerd en gesteld. Een onderhoudsbeurt geeft u zekerheid over de technische staat van uw voertuig. Als er gebreken worden gevonden ontvangt u telefonisch bericht en kunt u aangeven of deze verholpen moeten worden.

Onderhoudsrapport caravans
Na afloop krijgt u een uitgebreide rapportage van de bevindingen. Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt lopen wij onder andere de volgende onderdelen na:

  • Onderstel
  • Opbouw
  • Electra
  • Gas
  • Vochtmeting
  • Bij alle onderhoudsbeurten wordt een remmentest uitgevoerd

Ook beschikken wij over een zeer geavanceerde remmen testbank met weeg-mogelijkheid. Vakgarage Wegman is ook dealer en inbouwstation van diverse caravan- en camperaccessoires.

Campers
De meeste camperbezitters doen jaren met hun kostbare camper. Om te voorkomen dat je onverhoopt met pech langs de kant van de weg kom te staan, of dat er vroegtijdige slijtage optreedt moet je hem goed laten onderhouden.

Ook als u de camper niet zo veel gebruikt, of er niet al te veel kilometers mee rijdt, is regelmatig en goed onderhoud noodzakelijk. Onvoldoende of slecht onderhoud aan de camper kan niet alleen leiden tot onnodig hoge reparatiekosten maar ook tot een onnodige kortere levensduur van de camper of onderdelen daarvan. Bovendien is ook de veiligheid in het geding. 

Verkeerd gesleten of verdroogde banden, slecht functionerende remmen of een lekke gasslang kunnen fatale gevolgen hebben. Ook zaken zoals versleten schokdempers kunnen niet alleen het rijplezier negatief beïnvloeden en verstrekkende gevolgen voor de veiligheid hebben.

Kijk ook eens bij onze chiptunings mogelijkheden, wij kunnen door middel eco-tuning een brandstof besparing realiseren tot maar liefst 15%!