Chiptuning

Werkwijze
De automotor wordt aangestuurd door een computer/ECU waarvan we de software middels chiptuning optimaal afstellen. Alleen door een individuele afstelling per motor, vakkennis en ervaring is kwaliteit te garanderen.

Vakgarage Wegman staat voor maatwerk, kwaliteit en betrouwbaarheid. Kennis en techniek zijn in eigen bedrijf aanwezig met als gevolg mooie referenties en tevreden klanten.
Voordat we chiptuning uitvoeren wordt er uitgebreid diagnose gesteld en door live-data metingen bekijken we de originele prestaties van het voertuig.  Op basis van deze metingen als de originele voertuigdata gaan we per toerental en per gaspedaalstand de meest ideale afstelling realiseren. Niet alleen door turbodruk  omhoog te schroeven, maar door alle van invloed zijnde facetten optimaal af te regelen.

Na het programmeren van gemodificeerde data  zullen we wederom live-data meten en daarmee de prestaties na chiptuning. Ook gaan we samen met u de verschillen in praktijk bekijken en beoordelen.

Eco tuning
Chiptuning specifiek gericht op brandstofbesparing wordt Eco-Tuning genoemd. Door een softwarematig perfecte afstelling en een verbetert vermogensverloop zijn prachtige resultaten haalbaar. Onder ideale omstandigheden is meer dan 15% haalbaar, maar als richtlijn houden we een percentage van 5-8% aan.

Voor wagenparken, zie ook zakelijke diensten, voeren we geregeld eco-tuning uit.  U kunt zich voorstellen dat wagenparkbeheerders, transport en vervoersbedrijven etc. gebaat zijn bij een lager verbruik van hun bedrijfswagens, taxi's, bedrijfsbussen of trucks.  Zelfs voor kraan -en graafmachines kunnen we iets betekenen.  Ook hier geldt weer dat maatwerk noodzakelijk is zoals u al heeft kunnen lezen bij reguliere chiptuning. 

Bedrijven houden verbruik/ brandstofkosten nauwlettend in de gaten zodat in praktijk exact de verschillen gemeten kunnen worden. Daarbij is brandstof vaak een forse kostenpost. Dit is de reden dat we eco-tuning veelal business-to-business uitvoeren. Toch kan besparing ook particulier interessant zijn.

Camperaars, caravanrijders en/of bestuurders die veel (zakelijke) kilometers maken zijn vaak ook geïnteresseerd in een lager verbruik. In combinatie met een mooier vermogensverloop zeker de moeite waard om eens te informeren naar een reëel beeld van de mogelijkheden.